Moj profil

Špageti bolognese gotovi za samo 7 minuta i još nekoliko brzih recepata

Svima najdraža su najjednostavnija rješenja pa dijelimo s vama ideje za lagane obroke s limenkom u centru. Istovremeno, brinemo o održivom poslovanju, okolišu i potrošačima.

Konzervirane namirnice čuvaju svježinu i nutritivne vrijednosti proizvoda, dostupne su tijekom cijele godine, a nude niz kreativnih ideja za posluživanje i način pripreme. Od samo četiri sastojka i u 20 minuta možete pripremiti obrok u kojemu će uživati svi koji vole mediteranski štih. Za ove male ribice u tijestu trebat će vam pasata, lisnato tijesto i dvije limenke Eva sardina. Naravno da ih možete obogatiti začinima ili dodati tikvice koje odlično pašu u ovaj tart.

Niste li znali, metalna ambalaža ili konzerva kako je češće nazivamo, spada u kategoriju održive ambalaže, jer ispunjava cilj smanjenja negativnog utjecaja na okoliš i ima mogućnost recikliranja. Namirnice, odnosno hrana u konzervi zahvaljujući postupku pasterizacije ili sterilizacije bez dodatka konzervansa produžuju rok trajanja proizvoda. Izaberete li tunu s grilla, dobit ćete izvrstan obrok, a praznu limenku graha možete ponovo upotrijebiti kao spremnik za olovke, kistove ili alat. Može se obojati i poslužiti kao vaza ili čak postati dječji glazbeni instrument.

Gledano s aspekta brige za hranu koju birate, limenka čuva namirnice bez dodatka konzervansa, budući da se proizvodi već „konzerviraju“ pri termičkoj obradi na visokim temperaturama. Uz to, ona je sto posto reciklabilna ambalaža te je se može ponovo iskoristiti. Upotpunite BBQ piletinu brzo spremnom salatom od kukuruza šećerca i bijeloga graha.

Trend potražnje za proizvodima kojima je osiguran duži rok trajanja bez promjene nutritivnih i senzorskih svojstava prisutan je u svijetu pa je konzerva svojevrsni odgovor globalnih prehrambenih proizvođača hrane. Tako u limenci možete pronaći gotova jela, ribu ili povrće. Pripremate li bruskete s namazom od graška, naš je savjet da konzervu graška najprije malo otvorite kako biste ocijedili suvišnu tekućinu, a zatim je otvorite do kraja.

Iako je konzerva, nema konzervansa, a uz to je praktična za upotrebnu i hrana u njoj ima očuvan duži rok trajanja. Konzerviranjem se čuva namirnica od propadanja, zadržavajući istovremeno nutritivne vrijednosti bez dodavanja konzervansa. Za zdravi obrok, uz košarice s ajvarom i graškom poslužite i rajčicu.

Bogati sendvič ne mora sadržavati meso, ali svakako treba biti hranjiv, uravnotežen i prilagođen zdravom načinu života. Za dovoljnu količinu potrebnih nutrijenata u vege sendviču pobrinuo se slanutak iz konzerve,  a količina je dovoljna baš za dvoje.

Obrok spreman u samo 7 minuta dokazi izravno iz limenke špageta bolognese. Potrebno je samo skuhati špagete ili drugu tjesteninu koju preferirate, a umak je tu sa svim očuvanim sastojcima i uvijek nepogrešivo ukusan. Za točku na i, ovom talijanskom klasiku dodajte ribani sir i listić bosiljka.

:(Još nema komentara

Budi prva/i, podijeli svoje mišljenje o slici i pomozi nekome u odabiru savršenog jela.